feb. 142017
 

Dacă nu îţi scriu azi şi acum , nu o mai fac deloc . M-a cuprins aşa o trândăveală când vine vorba de a-ţi scrie . Şi nu are cum să fie altfel când simţi zi de zi că vorbeşti cu pereţii pentru că nu primeşti niciun răspuns . Unul în dimensiunea asta materială care să îmi confirme existenţa ta . Dar am concluzionat că nu are rost să cerşesc milă şi compasiune de la tine . În plus , lenea asta vine din faptul că am început să îmi ocup timpul cu o bicicletă de cameră . Exact ce îmi doream. Bineînţeles că ea a venit cu gluma aferentă de la tata :

– Măcar aşa să mai călăreşti şi tu ceva , zice el .

– Mda , fac eu . Măcar aşa . Dacă ai şti tu , tată , ce îmi face zburătorul pe timp de noapte , continui eu în sinea mea .

– Prefer să ai o aventură decât să te mai hrăneşti cu un vis şi o iluzie , adaugă el , ca şi cum mi-ar fi citit gândurile .

– Crezi că eu nu îmi doresc asta ? spun eu tot pentru mine . Nu mai îndrăznesc să port această conversaţie despre tine cu nimeni altcineva decât mama . Doar ea mai are răbdare să mai asculte . Cu restul am adoptat poziţia cozii între picioare specifice conştientizării eşecului . Aşa că am lăsat-o complet baltă . Mai mult de ruşine , evident . Cine sunt eu să o sfătuiesc pe mătuşa mea să continuie o relaţie cu un bărbat însurat pentru că aşa trebuie să fie , universal vorbind , când eu şi tu nu ne-am spus Bună încă ? Au pus totul pe socoteala unui fel de nebunie temporară datorată terapiei cu bioenergie care foarte probabil că mi-a dat peste cap sistemul intern de funcţionare . Mi-am cerut iertare faţă de unii şi i-am asigurat că mă simt mai bine cu psihicul . Dar totul este o mare minciună . Numai eu ştiu ce este aici la mine în ogradă . Multă , multă , multă balegă . Oftez din greu . Dacă ai şti cât de dor îmi este să aud spunându- mi-se ” ofhug ” în urechi . Şi simt cu fiecare celulă lipsa acelui ” huggle ” pe care cineva , undeva , cândva mi-o făcea .

Am refuzat să cred că energia universală mă pedepseşte pentru că am fost aşa de obraznică în viaţă , iar dacă nu mă pedepseşte Tatăl , atunci sigur tu o faci . Nu mai înţeleg nimic . De aproape un an şi jumătate nu am făcut decât să transmit emoţie contradictorie în cosmos . Un amestec de ură crâncenă faţă de tine şi un fel de pasiune mistuitoare . Nu mă mai înţeleg pe mine însămi . Dacă te-am vrut aşa de mult toată viaţa , aşa cum susţin în scrierile mele , atunci de ce las mii de alte gânduri banale , consumatoare de energie vitală , să blocheze ideea de a te lăsa pe tine să fii , cum s-ar zice , the object of my affection . De când am aflat de tine , nu mi-ai fost decât un ghimpe în coastă , un fel de organ nou transplantat pe care restul corpului refuză să îl accepte din motive de incompatibilitate la nivel de celule . Adevărul este că , în tot acest timp , nu am reuşit să educ nicio celulă biologică să ţină la tine . Pur şi simplu nu ştiu cum se face . Nu pot să mă conving că eşti real . Ultima oară când ţi-am văzut faţa în proiecţia astrală a fost anul trecut , tot de Sfântul Valentin , . De atunci eşti mereu altcineva . Şi se presupune ca eu să cred că eşti real ? N-are cum să fie aşa . Ţi-ai fi îngăduit libertatea să îmi fii prieten . Nu ştiu , nu ştiu , nu ştiu …

La finele lui 2015 , în timpul unei proiecţii , un ceva care s-a prezentat pe ecranul unui televizor ca un canal de Youtube cu denumirea de MostAwfullThings m-a întrebat dacă ştiu ce urmează în viaţa mea . Pe moment am bănuit că este vorba despre tine , dar am zis că nu ştiu . Aşa că mi-a transmis asta : ” Falling in love comes next ” , frază urmată pe ecran de o secvenţă de intimitate maximă din filmul ” Curtezana ” , unul din filmele mele preferate . De fapt , acea scenă este în topul meu al celor mai estetice scene de amor din film şi de aiurea , deşi al treilea ochi a început să bată orice regizor şi producător în materie de efecte speciale şi CGI . Dar continui cu proiecţia . Am rugat această manifestare a divinului să îmi arate o imagine cu tine . Încă nu ştiam că ai fi putut fi Map . Şi mi-a arătat asta : ” If Things Do Not Come Naturally , Please Unsubscribe From Me ” . Tu observi cu ce naţie de Dumnezeu comunic eu ” Eu descopăr o inteligenţă infinită plină de înţelepciune şi iubire . Şi asta zi de zi , secundă de secundă . Uf , Doamne , M. , câte am să îţi zic . Şi , în sensul ăsta , al treilea ochi mi-a trimis chestiile astea : ” 468 ” , ” the hell with good intentions ‘ , ” hands away ‘ şi ” 69 ” . Dincolo de orice conotaţie pornografică pe care mintea ta o vede întâia oară , mesajul mi-a transmis că gura o va lua înaintea mâinilor , adică îţi voi povesti oral mai repede decât pot eu scrie . Dar eu tot refuz să cred că exişti . De atunci , nu de puţine ori sinele meu suprem mi-a recomandat să mă îndrăgostesc de tine , iar eu nu am vrut . Mi-a zis că eu sunt spărgătoarea de uşi , ca aluzie la ideea de curtezană din secvenţa din filmul menţionat anterior , dar eu nu am vrut să mă implic în aşa ceva . Nu am vrut să te am cu orice preţ , să trec peste alţi oameni , să le rănesc emoţiile şi pur şi simplu să te fur . Numai să ştiu că am putut să gândesc aşa şi mă dezgustă . Şi asta nu pentru că aş fi eu vreo sufletistă , ci pentru că nu reuşesc să găsesc în mine suficientă putere să te vreau . Şi sinele mi-a mai zis că prinţul este planul vieţii tale şi sărutul lui te va trezi. Dar eu nu am ascultat , am fost prea preocupată să planific viaţa şi activitatea surorii şi mamei mele . Iar pe tine am ales să te fac jigodie ordinară , nenorocit , împuţit , măgar şi golan , javră de doi lei , un idiot căruia îi tremură chiloţii de frică , un laş care nu poate să îmi spună nici măcar un bună sub anonimat doar pentru că sunt oarbă .

Ajung , în sfârşit , la motivul pentru care am început să scriu azi . M. , am o părere foarte proastă despre tine . Observi că nu am terminat cu văicăreala de săptămâna trecută , dar măcar nu mai plâng şi nu mă mai zbucium . Azi , mă gândesc doar că , dacă nu eşti la închisoare şi chiar eşti Map , atunci sigur mă respingi pentru că nu văd . Ce altceva ar putea să fie ? Ştii ce este cel mai rău ? Că tu ai putea crede că eu aş vrea să plec cu tine în lume , aşa cum sunt acum . Mi-a fost frică luni de zile să mă duc singură până la baie pentru că eu credeam că mă dezmembrez . Nu am ieşit afară din casă luni la rând pentru că am crezut că muşchii faciali îmi sunt mutilaţi . De trei ani de zile simt cum tot corpul interior se învârte în sine însuşi şi că toate organele interioare se împletesc între ele ca prosoapele şi cearşafurile când le bagi la maţina de spălat . De trei ani simt că imi explodează creierul , plămânii , cred că inima îmi este de piatră , că am ciment în muşchii din braţe . Tu vezi că nu sunt bine şi că nu faci decât să pui paie pe foc ? Nu aş pleca cu tine în lume decât dacă m-ai răpi . M., sunt paralizată de frică . Dacă aş fi oarbă cu tine , undeva în oraş şi m-ai abandona acolo ? Eu unde m-aş duce ? Dacă am fi amândoi acasă şi ţi-ar sări ţandăra şi m-ai face chioara dracului ? Dacă eşti un om violent şi m-ai lovi , eu unde m-aş duce aşa cum sunt în prezent ? Mai ales că n-ai fi primul care m-ar răni în felul ăsta . Am fost aşa de aproape de moarte pe tura unui tip din Irlanda , că acum … M., nu am încredere în tine nici dacă mi-ai fi cu adevărat geamăn spiritual . Aşa că , vezi tu , ai crezut greşit că m-aş fi îndrăgostit de tine atunci la început . Nu ştiu cum se face asta . Dacă tu ai primit vreo îmbrăţişare dragastoasa de la vreuna dintre prietenele tale , eu nu am cunoscut până acum experienţa asta . Dacă tu ai simţit vreodată că iubeşti vreo fată , pe prietena ta bunăoară , eu nu am iubit încă . Nu ştiu cum se face asta . Şi mi-a transmis sinele meu suprem , după ce am prins curaj şi am aruncat o privire prin sora mea pe Fb-ul vostru : ” Eu pot să privesc până în străfundul sufletului tău , iar tu nu îl iubeşti pe prinţ ” . Nici măcar nu mi-am dat silinţa . Tot ce am vrut a fost să mă culc cu tine odată , pentru că am crezut sincer că mă duc. .

Mai am aşa de multe de scris , dar azi nu mai pot . Mă duc să călăresc bicicleta ca să mă conving că sunt în siguranţă , că sunt în afara oricărui pericol , că ştie corpul meu ce face .