Feb 052018
 

Zburătorule ,

Îmi amintesc că , în urmă cu fix doi ani , stăteam cu maică-mea în pat și că îi spuneam ceva de genul acesta :

– Mamă , tu îți dai seama că , în maxim șase luni , eu am să îmi cunosc ursitul ? Adică pe acel băiat cu care îmi este hărăzit să fiu până n-am să mai fiu deloc în ființă ? Acel singurul și unicul cu care am să mai fiu vreodată ? Gata , nu mă va mai atinge nimeni altcineva vreodată . S-a terminat cu toată povestea asta a suferinței . Și chiar dacă l-aș cunoaște la sfârșitul anului și tot ar fi bine , având în vedere că este pentru totdeauna . Ce mai înseamnă încă un an de așteptare dintr-un infinit de ani de bucurie ?

Așa ziceam la începutul anului 2016 și habar nu aveam ce ziceam , biata și nefericita de mine . Habar nu aveam ce avea să urmeze , cu toată deschiderea celui de-al treilea ochi care îmi permite să am câteva momente de clarviziune ocazionale , dacă binevoiesc entități superioare din dimensiuni mai înalte să îmi releve . De relevat mi-a fost relevat suficient de mult cât să nu îmi mai doresc vreodată să mor . Dar în zecile de astfel de viziuni pe care le-am avut nu am văzut nicio dată trecută pe imagini , așa cum poți face , de exemplu , cu un aparat de fotografiat obișnuit . Desigur , în multe dintre aceste imagini clarvizionare arăt deosebit de tânără și împrospătată , peste măsură de fericită și radiantă , ca și cum mi-aș fi găsit întreaga rațiune de a fi .

Dar chestiunea vârstei este deosebit de înșelătoare . Zic asta pentru că , după ce am învățat să tastez la calculator , nu m-am putut abține să nu explorez și Facebook-ul . Se pare că multe din fotografiile de pe FB au o scurtă descriere inserată în codul PHP pe care Asistentul vocal al Windows-ului o poate accesa și citi . De exemplu , dacă o poză este făcută în natură , robotul vocal este capabil să recunoască elemente precum copaci , flori și apă , etc. Totuși , în multe din fotografiile în care apar eu , asistentul vocal recunoaște în poze un copil și nu un adult , în ciuda celor aproape 31 de ani ai mei . Super , zic eu . Cumva reușesc să păcălesc cu vârsta mea până și pe acest Jarvis un pic mai puțin sofisticat decât cel al lui Iron Man . Înțelegi de ce zic că nu mă pot baza pe aspectul meu fizic ca să identific un posibil an când se vor întâmpla evenimentele relevate în momentele mele de clarviziune ?

O perioadă am încercat să le plasezz în timp și spațiu în funcție de anotimp , dar degeaba . Nu par a fi lucruri care mi se vor întâmpla în viitorul imediat , adică mâine , peste o lună sau chiar peste un an , ci lucruri care mi se vor întâmpla pur și simplu , la un moment dat în viață . M-am văzut de duzini de ori stând în imediata ta proximitate , așa că nu pot să fac decât să am răbdare că această coadă la care aștept de atâția ani de zile pentru o audiență la Măria Ta , MPA , se va scurta la un moment dat și că Excelența Voastră îmi va permite o întrevedere între patru ochi suficient de lungă pentru ca biata mea conștiință de rând să își poată vărsa întregul of și năduf , ca să nu mai existe regrete și resentimente care să mă atragă înapoi spre tine în viețile mele viitoare . Nu , mersi . Vreau să rezolv misterul cu numele MAP azi , acum , chiar în secunda asta . Nu îi voi permite legii recurenței a Universului să mă mai pună vreodată în această circumstanță oribilă și teribilă , adică să aștept 15 ani pentru ca un băiat oarecare să mă bage în seamă , să mă observe , să îmi zică un amărât de Bună . Eu chiar nu îl merit ? Acest prăpădit de Bună ,vreau să zic , având în vedere că eu ți-am fost mai credincioasă ca oricine altcineva de pe întreaga scoarță a planetei ? Desigur că fidelitatea mea nu se referă la faptul că m-am păstrat fecioară pentru tine , pentru că nu am făcut-o defel . Nu m-am dat în lături să experimentez amorul fizic într-un mod aproape desfrânat , ceea ce mă face să cred că am fost vreo curtezană în viața mea anterioară .

Numai Dumnezeu știe cum este cu problema aceasta a timmpului , pentru că pe mine mă depășește . Toate la timpul lor ? Cu siguranță că așa este . Că uite-mă acum , doi ani mai târziu față de momentul menționat la începutul scrisorii mele , încă așteptând un semn de bunăvoință din partea ta . Și zici că nu îți sunt credincioasă ? Că inima mea nu te-a ales întotdeauna pe tine , atunci când rațiunea nu a făcut-o , lucru care nu mi-a permis niciodată vreo secundă de fericire în brațele altei persoane . Niciunul egal cu tine , nimeni mai bun ca tine . Pur și simplu pe tine te aștept , cu riscul de a mă stafidi cu totul . MAP, nu va fi vina mea dacă vei găsi o legumă veștejită în locul Ilenei Consânzene din pozele de pe Facebook .

Cam atât .

PS: Știi că un moment a fost clasificat ca unitate de măsură a timpului la un consiliu oarecare pe la sfârșitul secolului al XIX-lea și că a fost stabilit la un minut și jumătate ? Așa că ai grijă când zici cuiva că vii într-un moment și îl lași să aștepte mai bine de doi ani .

Sorry, the comment form is closed at this time.